top of page

«10 spørsmål ingen ateister kan svare på», besvart

Disse spørsmålene ble tatt fra en kristen blogg, og som tittelen avslører, erklærer forfatteren at ingen ateist kan svare på disse spørsmålene. (Forfatteren av innlegget har i senere tid slettet innlegget). Jeg selv er ateist og skal bevise at forfatteren tar feil ved å svare på alle spørsmålene. Selv syntes jeg selvfølgelig at alle skal få tro hva de vil, uansett hva. Jeg har ikke noe imot noen religioner, dette er bare mitt synspunkt.

(1) Hvordan ble du en ateist?

Etter min erfaring har de fleste ateister tidligere trodd på en religion, men når de ble stilt vanskelige spørsmål om deres tro, prøvde de å rettferdiggjøre den, og fant ut at de ikke klarte det. Dermed sluttet de å tro. Jeg skjønner ikke helt hvordan dette er et spørsmål ateister ikke kan svare på.

(2) Hva skjer når man dør?

Kroppen din brytes ned, hvis du blir kremert så brenner den. Den kjemiske energien som er lagret i kroppen din blir overført til naturen rundt deg. «Sjelen» din drar ingen steder. Bevisstheten din er ikke energi, men en samling av elektrokjemiske prosesser i hjernen din. Tenk på at en PC er en samling av transistorer osv. som skrus av og på. Det samme enkle prinsippet gjelder også for hjernen og sinnet ditt. Når en transistor stopper å fungere, kan ikke softwaren fungere slik den skal. Når den elektrokjemiske prosessen i hjernen din som er ansvarlig for bevisstheten stopper å fungere, slutter bevisstheten din å eksistere.

(3) Hva hvis du tar feil og det finnes en himmel og et helvete?

Det finnes tusenvis av religioner der ute, alle med motstridende dogmer. Hvis du velger en å tro på, satser du mot ekstreme odds. Hvordan vet du at din religion er den som har rett? Hvis du tror på kristendommen, hvordan vet du at muslimene ikke har riktig, og du kommer til helvete? Hvordan vet du at hinduene ikke har riktig, og du blir gjenfødt som en bille? Hvem som helst kan snu spørsmålet mot deg.

(4) Uten gud, hvor får du moraliteten din fra?

Prinsippet om gjengjeldelse. Jeg vil ikke at andre folk skal gjøre meg til skade, eller stjele fra meg, så jeg gjør det ikke mot andre folk.

(5) Hvis gud ikke finnes, kan vi gjøre hva vi vil? Har vi klar bane for å drepe og voldta? Går gode gjerninger for gitt?

Om det finnes en gud, eller ikke, har ikke noe å si, fordi du er fortsatt ansvarlig for dine gjerninger mot andre folk. Videre, når folk spør dette spørsmålet virker det som om de bare gjør gode gjerninger for å få en belønning, eller er redde for å gjøre slemme ting i frykt for straff.

(6) Hvis det ikke finnes en gud, hvordan har livet ditt mening?

Livet har ingen objektiv mening. Hva enn slags mening det kan ha, er det helt opp til enhver person å finne ut av det. En gud er ikke nødvendig for det.

(7) Hvor kom universet fra?

Hvis vi snakker om hvor universet kom fra, altså hva som skjedde før «the big bang», er svaret at vi ikke vet. Vår forståelse av tid fungerer ikke før big bang, så hva som helst kunne ha skjedd. Med det sagt, bare fordi vi ikke har en forklaring på noe, kan vi ikke automatisk si at gud gjorde det.

(8) Hva med mirakler?

Faktumet at veldig usannsynlige ting skjer en gang i blant er ikke bevis på noe guddommelig. Når folk kaller noe et mirakel og bruker det som bevis for den guden de tror på er det ingenting mer enn bekreftelsestendens. Hvis en kirke ikke blir sønderknust i en naturkatastrofe blir det sett på som et mirakel. Men hva med alle gangene kirker har blitt sønderknust i naturkatastrofer?

(9) Hva med alle som mener de har en kontakt med Jesus? Hva med de som sier de har sett engler?

Det finnes utallige folk som mener de har en kontakt med Muhammad, Krishna og så videre. Det finnes også utallige folk som mener at aliens er på jorden og har sett UFOer, bigfoot og så videre. Så, hvis du er kristen, hva gjør andre kristnes påstander noe mer trolig enn de nevnt over?

(10) Hvis det ikke finnes en gud, hvorfor har hver kultur en gud og en religion?

Et bedre spørsmål burde vært; Hvorfor har enhver kutur forskjellige religioner? Folk flest vil ha forklaringer på ting, når man ikke forstår noe, kommer man ofte på noe for å bli mer komfortabel med seg selv. Det er derfor vi har myter. Faktumet at det finnes så mange forskjellige religioner i verden burde egentlig være et argument imot enhver religion. Hvis en av de utallige religionene var sanne ville det vært bevis for det, og aztekerne ville ikke kommet opp med så forskjellige syn fra de kristne, og hinduer ville ikke kommet opp med så forskjellige syn fra jødedommen og så videre.

Det var 10 spørsmål som ingen ateister kan svare på, besvart.

Hvem er vi?
Anbefalt lesestoff 
Andre kategorier
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page