top of page

Kollektiv trafikk har fått prisøkning!


I 2015 ble det registrert rundt 600 millioner reiser på all kollektiv transport i Norge. Så med andre ord så har hver nordmann brukt kollektiv transport rundt 80 reiser i året. Det ligger mye penger i den kollektive transporten, og vi blir hele tiden anbefalt å bruke kollektivtransport for å spare miljøet eller forhindre å havne i den lange køen hver morgen og ettermiddag til og fra jobb. I 2017 har prisen på kollektiv transport økt igjen, er dette fornuftig.

Vi ville anta at siden vi blir anbefalt å ta buss og t-bane på grunn av miljøet så ville prisene være rimelige. I år har derimot prisen igjen økt på enkeltbilletter på all kollektiv transport, jeg som elev tjener ikke noe penger annet enn en mandagsjobb og ukepenger på snaue 100 lappen. Hvis jeg skulle ønske å reise ett par ganger i uken ville ikke reisen blitt veldig lang. Det er 3 turer og så er alle ukepengene borte, selvfølgelig har vi jo månedesbilletten. Den er jo mye rimeligere i lengden, men for alle oss som ikke reiser buss mer en kanskje 1-3 ganger maks i uken så vil denne billetten være mye bortkastede penger. Det kan alltid være vanskelig å vite hvor mye man kommer til å reise med kollektiv transport hver uke, og det kunne derfor vært ett forslag å ha billigere billetter for unge voksne som studerer. Ikke bare på månedskort, men på enkeltbilletter og alle andre billettyper det går an å kjøpe.

Hva kan endres

Vi skjønner alle det att hvis kollektiv transport blir betraktelig billigere og bedre enn bil og annet kjøretøy så vil økningen i antall reisende øke. For mange er kollektiv trafikk ett dårligere alternativ til bil, og løsningen på dette må da bli flere busser og t-baner i tillegg til lavere priser.

Mange tar buss til skole, og det blir oftere og oftere att jeg hører om klassekamerater eller andre elever som blir for sene på grunn av bussen. Bussen er for full og kjører rett forbi holdeplassen eller forsinket på grunn av trafikk og mange på og avstigninger. Her må det flere busser til og bedre ordninger med kollektivfelter og andre løsninger.


Hvem er vi?
Anbefalt lesestoff 
Andre kategorier
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page