top of page

HVORDAN DET ER Å VÆRE I EN KLASSE MED BARE GUTTER?

Jeg går på Ullern videregående skole i et klasserom med 16 hormonelle gutter. Vi går på Elektro Vg1. Jeg har opplevd litt forskjell fra ungdomskolen til videregåendeskole. På ungdomskolen var vi mindre multikulturelle enn har på Videregående. Jeg var den eneste person med et annet kultur. Det var ikke bare det men i klassen var det også et jevnt antall gutter og jenter. Det var et strålende liv. Balansen mellom maskulinitet og femininitet var perfekt. Men her på Elektro er ting annerledes, dette er på grunn av få kvinner som velger yrkesfag.

Ulemper med dette er at det blir litt vanskelig å holder inne bjeffene når det første kommer jenter forbi Elektro klasserommene. Det blir lettere krangler mellom visse gutter fordi de har ingen jenter som kan holder de tilbake. Det blir en utfordring å konsentrere når hunner går ved verkstedet eller når de går opp trappen ved Elektro. Dette er fordi nesten alle stirrer gjennom vinduet. Dette viser seg da til gutta som virker litt homo, ikke at jeg har noe imot homofile.

Det betyr ikke nødvendigvis at Elektro var et forferdelig valg. Det er noen fordeler som følger med å være bare gutter i en klasse. Vi har en stor følelse av samhørighet og brorskap. Du føler at du hører til noe bedre. Du kan snakke om ting du ikke kan si til damer. Du får sjansen til å føle seg fri og trenger ikke å prøve så hardt for å behage deg selv. Det kan bli litt røff, men vi hører sammen ganske godt.

Jeg håper neste semester kommer til å være litt annerledes med den rette summen av mannlige og kvinnelige studenter i Elektro.Evolusjon har bevist at vi ikke kan klare seg uten det andre kjønn. Dette er noe vi bør ta hensyn til når du setter opp klasser og hverdagen.


Hvem er vi?
Anbefalt lesestoff 
Andre kategorier
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page